Afhalen & Bezorgen

Klik hier om direct te bestellen

Reserveren? bel: 0591–659292
Bekijk meer landen

Een reis naar...Duitsland

Duitsland

Duitsland is één van de belangrijkste landen binnen de Europese Unie en het Europese continent. Met een inwonersaantal van ruim 82 miljoen en een oppervlakte van 357.022 vierkante kilometer behoord het land tot de grotere landen binnen Europa. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Duitsland staat bekend om de Berlijnse muur die tot 1989 West- en Oost Berlijn scheidde.

Culinaire weetjes

Duitsers behoren tot de grootste bierdrinkers ter wereld. Jaarlijks drinkt een Duitser gemiddeld 114 liter bier, zo wees onderzoek in 2014 uit. Bier drinken..tja dat is een van die Duitse dingen.
en wist je dat een Duitser vond gummybeertjes uit.

Duitsers eten brood als ontbijt, lunch, tussendoortje en soms zelfs als avondmaal. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten donkere en witte broden in Duitsland en meer dan 1.200 verschillende ontbijtkoeken en andere gebakken lekkernijen. Er zijn zelfs broodmusea in Duitsland.


Er zijn meer dan 1.500 soorten worst in Duitsland. De grootste categorieën bekende Duitse worsten zijn Rohwurst (vers en rauw), Kouchwurst (gekookt of gebakken), Brühwurst (gekookt of bijna gekookt) en Bratwurst. In Berlijn is er zelfs een museum gewijd aan de currywurst!

De Duitse kerstcake “Stollen” is een cake gevuld met gedroogd fruit en afgewerkt met marsepein en andere kruiden. Ze heeft de vorm van baby Jezus die in lappen gewikkeld is.