Afhalen & Bezorgen

Klik hier om direct te bestellen

Reserveren? bel: 0591–659292
Bekijk meer landen

Een reis naar...Frankrijk

Over het land

Samen met Duitsland is Frankrijk één van de belangrijkste landen binnen de Europese Unie en het Europese continent. Het land heeft een oppervlakte van 551.500 vierkante kilometer en rond de 67 miljoen inwoners. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. Parijs staat onder andere bekend om de Eiffeltoren, de Notre-Dame, het Louvre en de Arc de Triomphe. Naast deze bekendste bezienswaardigheden staat Frankrijk bekend om het grote aantal toeristen dat jaarlijks naar het land toe komt.

Culinaire weetjes

We kennen allemaal het welbekende Franse stokbrood. Elk jaar worden er in Frankrijk 10(!) miljard stokbroden verkocht. Een Fransman eet gemiddeld een half stokbrood per dag en haalt deze dagelijks vers bij de bakker. Fransen eten stokbrood bij elke maaltijd, in restaurants wordt er naast de maaltijd een broodmandje geserveerd. Is het broodmandje leeg, dan kan je gerust om een refill vragen. Een ander soort brood dat we kennen uit Frankrijk is de croissant. Maar schijn bedriegt, de croissant waarvan je altijd dacht dat deze uit Frankrijk kwam, komt oorspronkelijk uit Oostenrijk.

Naast brood zijn Fransen dol op kaas. Volgens een beroemde uitspraak van De Gaulle waren het 365 kazen: eentje voor elke dag van het jaar. Echter naar schatting blijkt dat Frankrijk 1.200 verschillende kazen produceert. Het bijzonderste Franse gerecht is de escargot. De escargot is een slak die kort wordt gebakken voordat deze geconsumeerd kan worden. Jaarlijks worden er in Frankrijk 500 miljoen slakken gegeten. Op 24 mei is het in Frankrijk nationale slakken dag. De escargot wordt uiteraard gegeten met stokbrood.