Afhalen & Bezorgen

Klik hier om direct te bestellen

Reserveren? bel: 0591–659292
Bekijk meer landen

Een reis naar...Italie

Over het land

Italië is het land dat er op de kaart uitziet als een grote laars. Het land ligt in zuid-Europa en is grotendeels omringt door de middellandse zee. Alleen het noorden van Italië grenst aan het vaste land (Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië). De hoofdstad van Italië is Rome. Rome staat onder andere bekend om het Colosseum en de ministaat Vaticaanstad waar de paus aan het hoofd is. Italië heeft ruim 60 miljoen inwoners.

Culinaire weetjes

Pasta, pizza, tiramisu, mozzarella, espresso, gelato. Allemaal typisch Italiaanse gerechten. Dé Italiaanse keuken zoals het zou kunnen worden omschreven. Maar eigenlijk bestaat de echte Italiaanse keuken niet… Door de klimaatverschillen en de bewogen geschiedenis heeft elke regio haar eigen specialiteiten. Zo heeft bijna ieder stadje of dorpje haar eigen pasta. In totaal zijn er ongeveer 500 soorten pasta’s verspreidt over het hele land. Pasta wordt in Italië niet gegeten als hoofdgerecht zoals wij het kennen maar als voorgerecht. Na het pastavoorgerecht komt er vlees en of vis op tafel.

Italianen genieten van hun maaltijden en daar nemen zij dan ook uitgebreid te tijd voor. Tijdens de maaltijd drinken Italianen vaak wijn. Italië is één van de grootste wijnproducenten ter wereld. Zo drinkt de gemiddelde Italiaan bijna 100 liter wijn per jaar. Na het avondmaal drinken Italianen meestal een kopje espresso “un caffè”. Dit drankje wordt niet alleen gedronken na de maaltijd maar de hele dag door. Het espressoapparaat is niet voor niets een Italiaanse uitvinding!
Mocht je na de maaltijd in Italië een cappuccino willen bestellen dan zullen de Italianen je raar aankijken. Cappuccino wordt in Italië namelijk alleen gedronken bij het ontbijt samen met een zoet gerecht. Een voorbeeld van zo’n zoet gerecht kan in Sicilië een broodje ijs zijn. Naast een broodje ijs eten Italianen natuurlijk ook ijsjes in hoorntjes. Het ijshoorntje is een Italiaanse uitvinding.
Naast Italiaans ijs staat Italië uiteraard ook bekend om Pizza. Pizza is één van de weinige woorden die overal ter wereld wordt begrepen. De oorsprong van de welbekende pizza ligt in Napels.
De eerste pizza werd daar gebakken in de 19e eeuw. De echte Italiaanse pizza heeft weinig ingrediënten. Zo zal je niet snel een pizza tegenkomen met ananas. Het voornaamste ingrediënt dat de Italianen gebruiken is mozzarella. Mozzarella is aan zachte Italiaanse kaas die oorspronkelijk werd gemaakt van buffelmelk. Tegenwoordig wordt mozzarella voornamelijk gemaakt van koemelk.